Ängelholm 1. – 2. maj 2004

Banmuseet

Jappe Bruk klar til at dørene aabner.
Det gælder om at fastholde den lille piges tydelige interesse for toget paa Jappebanen !

I anledning af 200 aaret for det første damplokomotiv, afholdt Banmuseet i Ängelholm en udstilling med temaet “Ånglok til tusen”. Der var udstillet 1062 modeller af damplokomotiver, lige fra papir foldeark til super nøjagtige hjemmebyggede messingmodeller. Desuden var der udstillet en række modeljernbaner og der imellem Jappebanen.

Koncentrationen er tydelig hos tilskuer og personale.

Banmuseet er et lille museum, med en se værdig udstilling om teknikken bag jernbanernes konstruktion, og er indrettet i en gammel remise i smukke omgivelser. Vi havde en flot opstilling i museets afdeling for kommunikation.

Jappebanen trak tilskuere i alle aldre. Efter lukketid var der arrangeret foredrag for udstillerne om sammenslutningen ”Spår och Tåg i Väst”. Det er en sammenslutning af jernbaneforeninger i det vestlige Sverige, der arbejder paa at udbrede kendskabet til jernbanehobbyen. Sammenslutningen har gennem nogle aar arbejdet systematisk, med at tænde og fastholde interessen for jernbaner blandt ungdommen.

Skydebroen, der kan haandtere hele togstammer, tiltrak opmærksomhed.

 

Skydebroen er ogsaa et godt sted at samtale med tilskuerne, og i løbet af weekenden fik vi mange tilkendegivelser om Jappebanen, og ikke mindst mere kendskab til modeljärnväg i almindelighed.