Helsingør 2. – 3. oktober 2010

Teknisk Museum

Jappe Bruk blandt de første konkurrenter.
Besøgende omkring Jappe Bruk………………..

Fredensborg Modeljernbane Klub arrangerede i samarbejde med Teknisk Museum et modeljernbane træf. Som sædvanlig var det spændende at udstille paa et museum. Der er noget særligt ved at staa imellem alle de gamle genstand, der i løbet af de dage en udstilling vare, afslører detaljer som man ikke ser paa et almindeligt besøg. Se udstillingens plakat med billede fra Jappe Bruk.

Aarstiden var ikke saa god for udstillerne, da museet mangler opvarmning af lokalerne. Et antal terrasse varmere var stillet om rundt omkring, og det var muligt at tø fingrene op inden næste vagt ved anlægget.

……….under det meste af udstillingen.

Det var nogle aar siden Jappe Bruk har været udstillet i Danmark, og under forberedelserne viste det sig at de seneste udgaver af køreplanen kun var tilgængelige paa tysk eller engelsk. En pudsig situation, at vi skulle til at oversætte udstillingsplancherne til dansk. Udstillingen forløb stille og roligt, og der var ca. 1400 nysgerrige besøgende forbi i løbet af de 2 dage.

Denne gang havde vi en nyhed med. En epoke IV køreplan med persontog i forbindelse med ”Papirets dag” paa Jappe Bruk.

Opstillingen er fuldt belagt
Rangering i epoke 4 overvaages.

Vi havde en del problemer med 4-5 uforklarlige udfald paa digital styringen i hver eneste køreplans periode. Og det var konstant lige fra opstillingen fredag aften, og til sidste køreplan søndag eftermiddag. Det er første gang vi har været udsat for saa store forstyrrelser under en udstilling, og derfor blev anlægget stillet op hjemme for grundig kontrol – og selvfølgelig fungerede alt normalt.