Lahnstein 20. – 21. november 2010

Lahnstein Modellbahntage

Opstilling fredag eftermiddag i lyse lokaler.
Reparation af pynteliste paa baggrunden.
Stadthalle i Lahnstein

Efter nogle uheldige sammenfald med andre udstillinger lykkedes det i aar at efterkomme en staaende invitation til at komme til Lahnstein. Byen ligger ved floden Lahns udløb i Rhinen, nogle kilometer syd for Koblenz. Det var vores hidtil længste køretur til en udstilling. Vi havde faaet bevilget en ekstra overnatning, og ankom til Lahnstein torsdag aften. Det betød at fredag formiddag var fri til en lille tur i bjergene langs Rhinen ved Braubach.

Arrangøren var Bahnsozialwerk, Eisenbahnfreunde Lahnstein-Koblenz, og udstillingen blev afholdt i Lahnsteiner Stadthalle midt i byen. Det var noget ganske andet end de sædvanlige messehaller.  Udstillingen var arrangeret i 3 etager med flere rum og brug af foyeren paa alle etager, og det hele med dagslys og glade farver paa vægge og tæpper. Arrangøren sørgede godt for os med kaffe og mad under udstillingen. Se udstillingens plakat.

Der var pænt besøg….

Lørdag aften var der annonceret fælles spisning i klubbens lokaler, ledsaget af ”geistigen Getränke”, der viste sig at være Belgisk klosterøl af anseelig styrke. Vi havde været saa forudseende at gaa de 3 Km fra hotellet, og det viste sig at være en rigtig god beslutning.

….. og ikke mange stille perioder.

En tilbagevendende opgave ved opstilling af anlægget er smaa reparationer efter transporten. Denne gang var det en pynteliste paa baggrunden, der skulle limes sammen efter et uheld under elevator turen op til 2 sal. Et fast indhold i værktøjstasken er trælim, kontaktlim, plastiklim og sekundlim.

Udstillingen var bygget op med et stort byttemarked for model tog, og de 24 deltagende anlæg stod spredt rundt om salgsboderne. Alle anlæg var kendetegnet ved en højt kvalitetsniveau og med mange forskellige temaer.

Lørdagen var lidt stille, selv om der efter danske forhold var mange mennesker. Et besøg af et TV hold og nogle journalister fra de lokale blade resulterede i omtale i medierne, og det fik besøgstallet gevaldig i vejret om søndagen.

Mange kunne se at Jappe Bruk er et skandinavisk anlæg, og de undrede sig over hvilket land det var. Naar vi fortalte om den Fjellandske ide med er fiktivt land skabte det mere interesse og flere spørgsmaal.

Anlægget blev pakket søndag aften og mandagen blev brugt til at sidde i ”Stau” ved Köln/Leverkusen og igen nord for Hamborg. Et held at vi kom hjem inden inden snevejret begyndte 20 timer senere.