Helsingør 17. – 18. september 2011

Modelbane træf, Teknisk Museum

Første udstilling for Mjølner Verk

Fredensborg Modeljernbane Klub havde gjort et stort arbejde for at faa udstillingen til at fungere, og det var igen en hyggelig begivenhed for udstillerne. Træffet kunne gaa hen og blive en tilbagevendende tradition, hvis der findes en model med 2-3 aar imellem hvert træf.

Udstillingsudgaven er opstillet.

 

 

Se udstillingens plakat.

Se halplanen.

 

 

 

Udstillingen var Mjølner Verks første optræden som et ”færdig” udstillingsanlæg. Selve Mjølner Verk modulerne har deltaget paa flere FREMO træf, og var derfor funktionsmæssigt fuldt gennemprøvet. Det var derfor logistikken med transport og opstilling i udstillings udgaven der var spændende for os. Kunne anlægget transporteres og opstilles.? Det kunne det, og der blev endda fundet nogle faa pladsbesparende tiltag.

Samtale over opstillingen
Mjølner Verk fra oven.

En lille detalje vi opdagede var forringet stabilitet af hele opstillingen. Baggrund og belysningen har flyttet tyngdepunktet op, og det betød at de let rullende rp25 hjul fik køretøjerne til at bevæge sig ved den mindste berøring af modulerne.

En anden utilsigtet konsekvens af anlæggets baggrund og belysning er at kontakten imellem
betjeningspersonalet er blevet besværlig, og især stationsbestyreren paa opstillingen er isoleret fra begivenhederne paa banen.

Vi havde som sædvanlig en lille skare der havde tid til at følge med i en hel køreplansperiode, og vi fik besvaret en masse spørgsmaal om Mjølner Verk.

Der følges med i rangeringen paa Mjølner Verk. Klik for stort billede.
Tomme koksvogne trækkes ud fra kokstaarnet.. klik for stort billede,
……og saa skal det hele pakkes sammen igen,