Eslöv 11 juli 2017

Trehäradsvägen, Ellingevägen och Bruksgatan

Et nedlagt sidespor passerer Trehäradsvägen paa en primitiv bro.
Broen over Trehäradsvägen set i retning mod Eslöv station. Broen er lige, og sporet ligger i kurve over broen.
Sidesporet løber paa en dæmning mellem Trehäradsvägen og Ellingvägen. Enkelte lodsejere har ryddet traceen og har dermed udviddet med lidt græs areal.

 

Sporet krydser Ellingevägen og fortsætter i en S-kurve langs en siderampe og ind i en bygning. Fabrikken er lukket og arealet ligger øde hen, men bliver vedligeholdt.

 

Jo – det er en sporstopper. Sidesporet ender sammen med Bruksgatan, ca 3 Km fra Eslöv station. Der er tydelig spor efter regelmæssig kørsel 10 meter fra sporstopperen.
Sporskiftet ind til Smurfit Kappa set i retning mod enden af Bruksgatan.  Det betyder at vogne skal skubbes de 2,5 Km langs Bruksgatan, og stiksporet til sporstopperen en nødvendigthed for at kunne udveksle vogne paa Smurfit Kappa. Sporskiftet viser tydelige tegn på regelmæssig brug. Desværre er ferietiden sat ind, så der er ingen vogne.
Sporskifte ved Bruksgatan 34 set i retningen mod Eslöv station. En omstilling vil kræve indsats med hakke og skovl for at opnå tungetilslutning. Der var ikke længere kunder på den modsatte side af Bruksgaten.
Lantmännen har en silo i Bruksgatan, set i retning mod Eslöv st. Der er ikke sporforbindelse, men bygningen er spændende med den overdækkede læssevej og de simple betjeningshjul på væggen.
Saint-Gobain har et sidespor ind i bygningen. Også her vil omstilling af sporskiftet kræve hakke og skovl. Eneste godskunde på hele sidesporet er sikkert Smurfit Kappe helt ude for enden af Bruksgatan.