Skaarerbanen 20. – 23. oktober 2016

FREMO Træf

Mjølner Verk paa Thorshaug grenen. I baggrunden ses Drøia viadukten paa Isaker grenen.

Efter mange invitationer lykkedes det endeligt at deltage i et FREMO træf arrangeret af Skaarerbanens Venner. Et dejligt træf hvor arrangementet var opstillet i Hotel Letohallens kælder, restaurant i stueetagen og værelse fra 2 sal.

En NSB type 31b med kokstoget afventer krydsning paa den svenske grænsestation Charlottendahl. Klik for stort billede.

Arrangementet var en hovedbane fra Norge til Sverige, med et par sidebaner. Mjølner Verk var placeret lige før endestationen Thorshaug paa en større sidebane. Mjølner Verk blev betjent af togpersonalet med nøgleaflaasning, og nøglen blev opbevaret hos togekspedienten i Paalsrud. Mjølner Verk blev betjent af 2 kokstog og 1 rangerende godstog pr køresession.

FSB 041a paa vej ud af Paalsrud med en tom stamme til Eiker. Klik for stort billede.

Kokstoget kom ud paa sin længste tur hidtil. Koks blev importeret fra den svenske gren af arrangementet, og det var nødvendigt med 3 stammer til omløbet. En norsk togmaskine kørte paa hovedbanen fra Nävhytten via Charlottendahl og Nittedal til Eiker med to lastede stammer. I Eiker overtog en FSB maskine, og kørte en lastet stamme via Mo og Paalsrud til  Mjølner Verk, og retur med en tom stamme. Dette blev gentaget med den den anden lastede stamme. Dagen sluttede med at en NSB maskine kørte de to tomme stammer retur til Nävhytten.

En NSB type 31b paa vej ind paa den norske grænsestation Nittedal med to tomme koksstammer. Klik for stort billede.